Hoe een spanplafond in 10 eenvoudige stappen te installeren

1. Besluit om een ​​spanplafond te gebruiken

We zijn een leverancier van spanplafonds, maar we moeten eerlijk zijn dat er bepaalde omstandigheden zijn waarin een spanplafond misschien niet de beste optie is. Niet veel omstandigheden hoor! De belangrijkste voordelen van spanplafonds zijn dat ze veel sneller kunnen worden geïnstalleerd dan andere plafondopties, ze zijn gemakkelijk en goedkoop in onderhoud en ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder bedrukte plafonds! Ze zijn ook erg duurzaam, veilig en betrouwbaar. Om al deze redenen zijn ze een zeer populaire keuze voor medische, educatieve en gezondheids- en vrijetijdsinterieurs zoals bars, restaurants, zwembaden en sportscholen.

2. Kies uw stof

Dus je hebt de 2 verstandige beslissing genomen om te stretchen, maar welke stof en kleur wil je? Glans, satijn of matte afwerking? Doorzichtig of gevormd? Of misschien wilt u uw favoriete afbeelding of bedrijfslogo op uw plafond afdrukken?

3. Kies uw leverancier

Nadat u uw ontwerp hebt gekozen, moet u een leverancier kiezen. we garanderen de laagste prijzen op de markt en we bevinden ons in de unieke positie om een ​​volledige service aan te bieden; van de productie van uw stof tot de uiteindelijke installatie en nazorg. Maar we adviseren u nog steeds om offertes van verschillende leveranciers te krijgen en de juiste leverancier voor u te kiezen.

4. Bereid de kamer voor

Als je normaal je plafond pleistert, zul je deze stap geweldig vinden. De kamer hoeft niet volledig te worden opgeruimd. U moet misschien een beetje ruimte maken, maar afgezien daarvan is geen voorbereiding van de kamer vereist. U kunt de installatie min of meer direct starten!

5. Bevestig aluminium rail

Uw spanplafond is bevestigd aan uw kamer via een aluminium rail die aan alle vier de muren is bevestigd. Als het plafond een grote ruimte moet bedekken, moeten aluminium rails met tussenpozen over het plafond worden aangebracht om panelen van stof te verbinden.

6. Plaats verlichtingsarmaturen en andere systemen boven het plafond

Bevestig platforms voor verlichtingsarmaturen of andere systemen (bijv. Rookmelders) aan het oorspronkelijke plafond. Pas de hoogte van het platform aan, zodat het gemakkelijk is om relevante armaturen zoals lichten door het plafond te trekken en op hun plaats te passen.

7. Verwarm de kamer

Om het plafondweefsel op zijn plaats te rekken, moet je warmte gebruiken om de elasticiteit ervan te vergroten. We doen dit met behulp van draagbare gaskachels.

8. Bevestig het plafond

Zodra de stof optimale elasticiteit heeft bereikt, wordt deze met de hoeken eerst aan het aluminium rek bevestigd.

9. Trek door de bevestigingen en fittingen

Versterkingsringen worden op het canvas gelijmd en vervolgens naar binnen gesneden om gaten te maken voor verlichtingsarmaturen en andere systemen. Armaturen worden verbonden met kabels, door de gaten getrokken en vervolgens worden de veren naar de armatuurplatforms boven het canvas gekoppeld.

10. Eindschoonmaak

Eventuele handafdrukken of vlekken op het plafondzeil worden verwijderd met een vochtige doek. Uw spanplafond is nu geïnstalleerd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *